Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 23. септембар 2015.

SUŠENI ČERI PARADAJZ





Čeri paradajz imam u bašti tako da sam, sve ono što nismo pojeli kroz salatu ili ostavila za zimu na drugi način, osušila pa količina koju sam navela u receptu je odokativna. Inače obično sušim paradajz koji imam u bašti ali ove godine čeri paradajz je rodio dobro pa sam višak iskoristila za sušenje.








POTREBNE NAMIRNICE:


- 5 kg čeri paradajza
- morska so














PRIPREMA:


Čeri paradajz operite, presecite na pola i malo posolite.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenjei poredjajte čeri paradajz jedan pored drugog.
Zagrejte rernu na 80C stepeni, uključite ventilator i stavite pleh sa paradajzom da se suši. U toku sušenja kada je suv više od pola promešajte ga i nastavite sa sušenjem. Sušenje u mom slučaju je trajalo nekih 10 sati. Kada se ohladiti preručiti ga u kutiju i staviti u zamrzivač. Po potrebi izvaditi deo staviti u teglicu i naliti maslinovim uljem. Može da se jede i ovako kao čips bez stavljanja u ulje.

Morate sami da procenite koliko će te sušiti paradajz jer ne bi trebalo da se presuši i bude tvrd već pečen a suv.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.